Röviden a svédmasszázsrólThumper.hu

Röviden a svédmasszázsról

A svédmasszázs különösen hatékonyan enyhíti a feszültséget, lazítja az izmokat, és segíti az izomzat regenerálódását. Nézzük, mit érdemes még tudni róla.

A svédmasszázs kezdetei

A svédmasszázs (vagy más néven klasszikus masszázs) fogásait Pehr Henrik Ling svéd vívómester, a Királyi Központi Tornaintézet megalapítója, a Svéd Akadémia tagja dolgozta ki a 19. század első évtizedeiben. 1867-ben Johann Georg Mezger holland orvos és masszőr összefoglaló munkát jelentetett meg a masszázstechnika addigi tapasztalatairól.

Mi jellemzi a svédmasszázst?

A svédmasszázs különösen hatékonyan enyhíti a feszültséget, lazítja az izmokat, és segíti az izomzat regenerálódását. A teljes testmasszázs lazító hatása a kezelés végére azonnal jól érzékelhető. A fogásokra nem jellemző az erőteljesség, de persze az erejük szükség szerint fokozható azokon a részeken, amelyeken csak keményebb mozdulatokkal lehet elérni a kívánt hatást. A fogások ereje elsősorban a hátmasszázs során változó.

A napi stressz, a természetellenes mozdulatok, a rossz testtartás következményeként bemerevedhetnek az izmok, beállhat a nyaki rész, a derékban fájdalom jelentkezhet. A svédmasszázs öt alapfogása (simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, rezegtetés) és a kiegészítő fogások során a páciens folyamatosan érzi a javulást, utána pedig biztosan könnyedébben mozog, és általában is felszabadultabbnak érzi magát.

A masszőr munkáját nagyban segíti, ha folyamatosan visszajelzést kap a vendégtől. A jó masszőr maga is rákérdez, milyen érzést vált ki egy-egy fogás valamelyik testtájékon. A kezelések így lehetnek célszerűen személyre szabottak.

Rendszeresség

A masszázs előnyeit akkor érezhetjük igazán, ha a kezelést rendszeresen – lehetőleg hetente, de legalább havonta egyszer – igénybe vesszük. Ha ez nehezen kivitelezhető, de nem szeretnénk lemondani a masszázs tesre és lélekre gyakorolot pozitív hatásairól, manapság már számos, otthon használható eszköz is rendelkezésünkre áll. Érdemes azonban alaposan tájékozódni, mielőtt masszázsgépet választanánk. A kereskedelemi forgalomban kapható kézi masszírozók szinte mindegyike azonos elven működik: remegő, vibráló, bizsergő dörzsöléssel csak a test felszínét masszírozzák. Kellemes érzést adnak ugyan, de hatásuk a mélyebb izmokat már egyáltalán nem érik el. Ha ennél többet és hatásosabbat szeretnénk, érdemes a Thumper masszázsgépek közül választani. Nagy előnyük, hogy a legmélyebb izomcsoportokat is elérik, így jóval hatásosabbak a piacon elérhető egyéb termékeknél.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.