thumper.huThumper.hu

Információk, gondolatok a masszázsról, masszírozásról

A sportmasszázsról

A sportmasszázs előnyeit – amennyiben kizáró okok nem állnak fenn – érdemes mindenkinek megtapasztalnia. A teljesítménynövelő kezeléseket természetesen elsősorban sportolók veszik igénybe, de a svédmasszázsnak ez az erőteljesebb típusa azoknak is ajánlható, akik nem dolgoztatják meg rendszeresen az izmaikat. A mozgásszegény életmód miatt letapadt izmokat is érdemes fellazítani.

Hogyan válasszunk kézi masszírozógépet?

A kézi masszírozógépek használata a masszőr által végzett kezelés alternatívája lehet. Nem mindegy azonban, hogy milyen gépet választunk; a kívánt eredmény elérését csak a valóban minőségi termékek garantálhatják.

Masszázzsal a fejfájás ellen

A fejfájás sokak életét megnehezíti. Amennyiben orvosi okok kizárhatóak, mindenképpen érdemes masszőrhöz fordulni segítségért, vagy masszázsgépet beszerezni otthoni használatra.

A váll- és nyakmasszázsról

A nyak és váll területén jelentkező fájdalom igen gyakori jelenség. A háttérben többféle ok is állhat. Nézzük, mik ezek és mit tehetünk.

Röviden a svédmasszázsról

A svédmasszázs különösen hatékonyan enyhíti a feszültséget, lazítja az izmokat, és segíti az izomzat regenerálódását. Nézzük, mit érdemes még tudni róla.

Néhány gondolat a triggerpontokról

Írásunkban a sokak által ismert triggerpontokról, azaz a bekeményedett izomcsomókról lesz szó.

Rövid masszázstörténet

Írásunkban a masszázs - mint természetes gyógyeljárás - alkalmazásának főbb történelmi sarokköveit járjuk körbe és kitérünk pozitív hatásaira.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.