thumper.huThumper.hu

Információk, gondolatok a masszázsról, masszírozásról

A stresszoldó masszázs

Nehéz lenne bármelyik masszázsfajtáról úgy beszélnünk, hogy a stressz szót kikerüljük. A fizikai és pszichés problémák gyakori oka a tartós feszültség. A masszázs pedig épp a feszültségoldásban bizonyulhat szinte egyedülállóan hatékony eszköznek.

Az immunrendszer és a masszázs

Valószínűleg mindenki hallott már róla, hogy a masszázs az izom- és kötőszöveti feszülések egyik legjobb ellenszere, az immunrendszer-erősítő hatásáról viszont inkább csak mellékesen szokás említést tenni. Pedig kifejezetten ebből a célból is nagyon hasznos lehet igénybe venni ezt a jól bevált kezelésfajtát.

A masszázs hatása a testtartásra

A hibás testtartásnak számtalan káros következménye lehet. Nem érdemes megvárni, amíg komollyá válik a probléma, hiszen a legtöbb esetben hatékony módszerek közül választhatunk, illetve többféle módszert összehangolva érhetjük el a kívánt javulást. A masszázstól ezen a területen is komoly eredményeket várhatunk.

Masszázzsal a jobb alvásért

A túlhajszolt életmódból, állandó stresszből, kimerültségből adódó alvásproblémákkal szemben hatásosan és kíméletesen alkalmazható egyebek között a masszázs, akár önmagában, akár kiegészítő módszerként választjuk.

A sportmasszázsról

A sportmasszázs előnyeit – amennyiben kizáró okok nem állnak fenn – érdemes mindenkinek megtapasztalnia. A teljesítménynövelő kezeléseket természetesen elsősorban sportolók veszik igénybe, de a svédmasszázsnak ez az erőteljesebb típusa azoknak is ajánlható, akik nem dolgoztatják meg rendszeresen az izmaikat.

Hogyan válasszunk kézi masszírozógépet?

A kézi masszírozógépek használata a masszőr által végzett kezelés alternatívája lehet. Nem mindegy azonban, hogy milyen gépet választunk; a kívánt eredmény elérését csak a valóban minőségi termékek garantálhatják.

Masszázzsal a fejfájás ellen

A fejfájás sokak életét megnehezíti. Amennyiben orvosi okok kizárhatóak, mindenképpen érdemes masszőrhöz fordulni segítségért, vagy masszázsgépet beszerezni otthoni használatra.

A váll- és nyakmasszázsról

A nyak és váll területén jelentkező fájdalom igen gyakori jelenség. A háttérben többféle ok is állhat. Nézzük, mik ezek és mit tehetünk.

Röviden a svédmasszázsról

A svédmasszázs különösen hatékonyan enyhíti a feszültséget, lazítja az izmokat, és segíti az izomzat regenerálódását. Nézzük, mit érdemes még tudni róla.

Néhány gondolat a triggerpontokról

Írásunkban a sokak által ismert triggerpontokról, azaz a bekeményedett izomcsomókról lesz szó.

Rövid masszázstörténet

Írásunkban a masszázs - mint természetes gyógyeljárás - alkalmazásának főbb történelmi sarokköveit járjuk körbe és kitérünk pozitív hatásaira.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.