HatékonyságThumper.hu

A Thumper hatékonysága

A Thumperek lökéshullámokkal dolgoznak. Működési elvük hasonló ahhoz, mint amikor két kötelet folyamatosan, váltakozó ritmusban mozgatunk. Ahogyan a kifejtett erő hullámszerűen végigfut a köteleken, ugyan úgy futnak végig a lökéshullámok is az izmokban.

A masszírozó fejek fel-le irányban mozognak, mindig ellentétes ütemben. Az így keletkező ismétlődő impulzusok, lökéshullámként terjednek szét az izmokban. Áthatolnak a bőr rétegein, az izompólyákon, eljutnak még a legmélyebben fekvő izmokhoz is. Így a motor erejének 95%-a valóban az izomzatra hat. A Thumperek erősek, nem kell nyomni őket, csak hagyni, hogy saját súlyukkal dolgozzanak.


A Thumperek hatása az emberi testre

A bőrrel folyamatos érintkezés során a Thumper® által kibocsátott impulzusok a testfelszínre mindig merőlegesen hatnak. A ritmusos pumpáló erőhatás ismétlődő nyomásfokozódást és nyomáscsökkenést hoz létre. A gép önsúlyánál fogva (3,2 kg!) az impulzusok ereje áthatol a bőr összes rétegén, és eléri a mélyebben fekvő izompólyát, valamint az izomállományt. Így serkenti vagy javítja a vénás keringést és nyirokáramlást. Ennek eredményeképpen javul a sejtek anyagcseréje, oxigénellátása, tápanyagfelvétele. A salakanyag leadása, a hibás izomtónus és az izomműködés is normalizálódik.

A bőraljában és az izompólyákban, valamint az izomban levő idegvégződések, receptorok (nociceptor, mechanoreceptor, izomorsó, ínorsó) áthangolásával ellazulnak a fájdalmas izomcsomók, csökken a fájdalom, ezáltal közvetve segíti az ízületi működést is.

A masszázsfej lefele irányban történő mozgásakor – a mélynyomás fázisában - a pumpáló nyomás vérteleníti az adott területet, azaz kipréseli a vért a vénákból. A felfele irányban történő mozgásakor - felületesebb nyomás fázisában - csökken az adott szeleten a nyomás, amely lényegében „szívóterületként” működik. A mélynyomás hatására a sejt közötti térben levő nyirokkapillárisokban fokozódik a nyirokáramlás a szív felé.

Ezen túlmenően a gyorsan ismétlődő impulzusok a háromdimenziós izomláncolatok és a mindent átszövő fasciaháló mentén kedvező mozgásszervi hatást váltanak ki az egész szervezetben.

A kezeléseket vivőanyag nélkül (hintőpor, krém, olaj) kell alkalmazni.

A Thumper nem csak egy „kényeztető” eszköz.

Egy hagyományos kézi masszírozógépre általában csak úgy tekintünk, mint egy kényelmünket szolgáló, frissítő, kellemes érzést adó ”kényeztető eszközre”. A Thumperrel történő rendszeres kezeléseknek igazoltan pozitív élettani hatásai vannak a mozgásszervrendszeri panaszok kezelésében.

Kiknek ajánljuk?

A Thumper választékában szinte mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb típust, akár szakmai céllal, akár otthoni - családi körben kívánja majd használni. Mindegyik típus megtekinthető és kipróbálható központunkban, telefonon történő előzetes időpont egyeztetés után.Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashat.